2010. november 19., péntek

Miss Tiina :)

Miss Tiina nevét az egyik scrapbook-os boltból ismerem és most örömmel fedeztem fel az ingyenesen letölthető betűtípusait itt :)

2010. november 18., csütörtök

Szürke kockákkal

Láttam egy érdekes képet... egy sárga virág volt rajta és a képen itt-ott szürkés négyzetek. Kipróbáltam és próbáljátok ki ti is :)

Itt ez eredeti kép, amivel barkácsoltam:

Megnyitottam:
Kiválasztottam a Téglalap-kijelölési eszközt és a Mód-ot átállítottam 'Hozzáadás a kijelöléshez'-re:
Rajzoltam egy-két négyzetet a képen, amivel kijelöltem a leendő szürke négyzetek helyét:
Következett a Színek / Telítetlenné tevés menüpontot:
OK gomb után ilyen a Képablak:
A kijelölést megszüntetjük (Ctrl + Shift + A) és a képet elmentjük. Voilá :)
Készen is vagyunk :) Sok sikert, én jól szórakoztam :)

2010. november 17., szerda

Kreatív vagyok :)

Köaszönöm, Florci!

2010. november 10., szerda

Textúrák + Art journal

Megint találtam egy kis adaggal, belinkelem, mielőtt elfelejtődik: itt vannak :)
Amúgy az oldal a csodálatos Roben-Marie oldalára vezet - az art journal kapcsán sokat olvashattatok róla a Cewén --> ráadásként itt van az Art Journal-os gyűjteménye is... ilyenek vannak benne pl:

Ó, jajj, anyám, mikor fogok tudni én ilyeneket csinálni? (már most tudom előre, hogy soha, de ez titok... ;-), psssszt.... ) És ha mégis, akkor honnan jön majd az ihlet? Na mindegy, addig is gyönyörködjünk, inspirálódjunk és töltsük le a textúrákat! :)

2010. november 9., kedd

Tipp (főleg magamnak) a maszkolásról

Na, ez egy eléggé 'speciális' kis leírás lesz, nem tudom, rajtam kívül valaki érti-e egyáltalán, mit akarok vele mondani, ugyanis lusta vagyok képekkel illusztrálni, ugyanakkor tele van a 'maszk' szóval, ami zavaró lehet. És ha érti is valaki, nem tudom, az életben valaha alkalmazza-e majd - de ha esetleg valakinek pont erre a Gimp-es trükkre lenne szüksége, hát íme:

Többször jártam már úgy, hogy egy fotóra kész maszkot szerettem volna tenni - ezt meg is csináltam, de vagy a méretét szabtam el, vagy nem tetszett a végeredmény. Mivel a maszkoláshoz ragaszkodtam, gondoltam, letörlöm a rétegmaszkot, és újra próbálkozom. Igen ám, de a rétegmaszk törlése után meg az eredeti maszk helyén csak egy téglalapot találtam. :( Mivel nem volt kedvem újra behúzni a képbe a kész maszkot, majd ismét átméretezni, kényelmesebbnek találtam a következő megoldást:
jobb katt a rétegen, majd Rétegmaszk alkalmazása. Ezzel visszanyertem az eredeti maszkot és ismét lehetett vele dolgozni. Ha ront az ember, sebaj, ismét 'alkalmazza' a rétegmaszkot.