2010. április 22., csütörtök

Színes képből fekete-fehér kép

Az egyik scrapbook-oldalam kapcsán (ez az:)
érkezett a kérés, hogy írjam le, hogyan készült. Nem-nem, ez még nem az a leírás..., de úgy is nézhetjük, hogy igen, de az első része.
Mutatom az eredeti képet:

És ilyen lett fekete-fehérben:

1. lépés: megnyitás
Megnyitottam a képet Gimppel:
2. lépés: élesítés
Rákaptam arra, hogy minden képet élesítsek, mielőtt elkezdem vele elkészíteni az oldalamat. A legjobb élesítési módszer az életlen maszk. Megtalálható a Képablakban a Szűrők / Kiemelés / Életlen maszk menüpontban.
3. lépés: telítetlenné tevés
Ezután következik a tényleges telítetlenné tevés, mikoris a színes képből fekete-fehér (pontosabban szürkeárnyalatos) lesz (erről pl. már itt is írtam). A Képablakban a Színek / Telítetlenné tevés menüpontban találjuk meg.
4. lépés: szintek beállítása
Ezt a lépést is mindig elvégzem, színes képeknél is. A Színek / Szintek menüpontra kattintva...
... a következő ablak nyílik meg:

Ebben a felső görbe alatti baloldali fekete és jobboldali fehér háromszögeket mozgatom a középső szürke felé és közben figyelem az eredeti képet. (Bővebb leírás itt :-))Általában a görbe két szélső széléhez igazítom a kis háromszögeket. A fenti ábrán látható, hogy ennél a képnél most csak a jobboldali fehéret kellett kicsit elmozdítani.

Ilyen a Képablak:
Készen is vagyunk - most már neki lehet állni scrapbookozni :-) Sok sikert!

1 megjegyzés:

CraftCrave írta...

Just a quick note to let you know that a link to this post will be placed on CraftCrave today [23 Apr 02:00pm GMT]. Thanks, Maria