2010. augusztus 22., vasárnap

Gyors váltás

Nagyon sokszor használom az 'Áthelyezési eszköz'-t, szerintem ez a leggyakoribb. Éppen ezért ha más eszközzel dolgozok, és megint az 'Áthelyezés'-re van szükségem, elég körülményes előkotorni az Eszköztárt és rákattintani azt ezt jelző egymást keresztező nyilakra. Na jó, nem macerás, de lehet egyszerűbben is és egyébként meg miért ne engedhetnénk meg magunkak, hogy lusták legyünk?
Szóval, nagyon egyszerű a váltás:
vigyük fel a kurzort a segédvonalak elhelyezésére szolgáló kis fekete háromszögek valamelyikéhez /felül vagy bal oldalt, a vonalzóknál megtaláljuk) és húzzuk le egy pillanatra a kurzort a háromszögből (mintha segédvonlat szeretnénk elhelyezni), majd toljuk is vissza a helyére. Ennyi. Leírni kicsit talán körülmyes, de ha kipróbáljátok, szeretni fogjátok :)

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia!
Kétszer kellett átolvasnom, hogy megértsem. De nálam nem működik ez a lehúzó/felhúzó módszer. Én ilyenkor az objektum felé megyek és arrébb teszem. Ha alul van, akkor Shiftet nyomok és akkor már az is mozgatható. Maga a háttér is mozgathatóvá válik ezzel a módszerrel.

Névtelen írta...

Persze előtte M-et nyomok.