2011. február 17., csütörtök

Árnyék Milunak

Végre itt van!

Milu valami ehhez hasonló árnyékot szeretett volna csinálni - ha azóta el nem készült vele, most íme, a saját verzióm - jöjjön előbb a kép (ismerős?) és aztán a leírás:
1. lépés:
megnyitottam a képet, majd készítettem még egy fehér réteget, amit átméreteztem. Erre azért volt szükségem, hogy a munka során lássam az árnyékot, mert bizony nagyon kis haloványka ám. Fehér réteg megy alulra.
2. lépés:
Szűrők / Fény és árnyék / Vetett árnyékkal készítettem egy árnyékot - kb 4%-os átlátszósággal. Utána kicsit áthelyeztem, hogy a képhez viszonyítva jobbra és feljebb legyen:
3. lépés:
Kiválaszottam a Nyírás eszközt, aminek a segítségével kissé megdöntöttem az árnyék rétegét. Ez előtt a művelet előtt esetleg meg lehet erősíteni az árnyékot, mert akkor jobban látszik, hogy mit csinálunk. Csak utána ne felejtsük el ismét elhalványítani :)
Itt látszik az átlátszatlanság mértéke és hogy az árnyék kissé el van torzítva a nyírás miatt:
4. lépés:
a Perspektíva eszközzel kicsit "meghúztam" az árnyék jobb felső sarkát. A képen piros vonalkákkal jelöltem, hogy a kép melyik részeinél tűnik el az árnyék.
5. lépés:
jött még egy réteg árnyék, ennek az átlátszatlansága 30% körül van:
6. lépés:
ismét Perspektíva eszköz - a felső sarkokat kifelé-felfelé húztam, az alsókat meg befelé, a kép belseje felé, annyira, hogy szinte alul is is látsszon ki az árnyék a kép alól:
7. lépés:
A Vágóeszközzel, miután a 'Csak a jelenlegi réteget' előtt kitettem a pipát, levágtam a felesleges, alsó részeket az árnyékokból. Végeredmény ismét itt vagy fent is megnézhető.
Sok sikert, jó Gimpezést!

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Just a quick note to let you know that a link to this post will be placed on CraftCrave today [18 Feb 12:00am GMT]. Thanks, Maria

Juma írta...

Köszönöm, tanulok:-))