2011. május 16., hétfő

Miért pont a Gimp?

Mert ugye rengeteg képszerkesztő  és rajzoló program létezik... Jogosan merülhet fel a kérdés, miért pont a Gimp az, akit mi szeretünk?

Először is: ingyenes, másodszor pedig: sokat tud, harmadszor: könnyen bele lehet jönni a használatába és negyedszer: felhasználhatod a fényképeid megőrzésére. Hogy ez utóbbi hogyan működik? Hát persze, hogy a scrapbookingra gondolok...

Valószínűleg sokan azért kezdik el használni a Gimpet, mert a fényképeikkel (családi eseményeket, esküvőt, kisbabát ábrázoló képeikkel) szeretnének valami kreatív dolgot készíteni... amit ráadásul bármikor abba lehet hagyni, ha a baba sír vagy a kutyust el kell vinni sétálni és nem veszik el és nem tépi szét, nyálazza össze senki sem :)
Mit lehet kezdeni a fényképeinkkel? Igen, lehet rajtuk javítgatni (élesíteni, színezni, méretezni, vágni) meg lehet belőlük mindenféle dolgokat, oldalak, kártyák, lapok, könyvjelző, album stb. gyártani. Szerintem a hobbigimpezők 90%-a albumot vagy oldalakat szeretne gyártani a Gimp segítségével, a többiek meg képeket szépítgetni.Te mire használod vagy használnád, ha ismernéd? :)
***
A következő egypercesekben megismerkedünk a Gimp használatával, nagyon alap szinten.

10 megjegyzés:

Eryka írta...

Én már próbálkoztam a gimp-el, de végülis töröltem a gépről, mert nem nagyon boldogultam vele. Nos, kiváncsian várom a kezdőknek való leckéket, mert akkor még egyszer megpróbálkozok vele :)

Florci írta...

Minden kezdőnek üzenem, el ne menjen!! Amit a gimpről, és vele a scrapbookról tudni lehet, azt Magyarországon nagyon sokan Ányi leckéiből tudjuk!!!
Higyjétek el, a Gimpet mindenki törölte a gépéről! :D De aztán jött a megvilágosodás, és mondhatom nektek, én az államvizsga óta nem tanultam, gyakoroltam annyit, mint a Gimp használatát! És megérte minden ráfordított hajkitépős óra!!!!
Szóval, csak bátran és kitartóan! :)

Ami írta...

Én is szeretem a GIMP-et! Ingyenes, és némi türelemmel sok mindenre képes(ek vagyunk vele). Alig várom a leckéket!

csutkailda írta...

Ányi, szívből örülök a leckéidnek.....és nyitott szívvel várom.
Biztos, hogy én is képes leszek?

KicsiKató írta...

Én is töröltem már egyszer, de újra telepítettem:))) Most még vár egy pár nagyon melós nap, de aztán - reményeim szerint - átrágom magam a régebbi leckéken:)

A scrapbook (egyelőre) nem foglalkoztat, a blogomra szeretnék jobb minőségű képeket varázsolni:)

Puzsi írta...

Én sohasem töröltem... Nem mondom, hogy nem kínlódtam vele, de megérte. Nagyon szeretem használni, ha valaki belejön egyszerű és nagyszerű. És egy csomó dolgot ugyanúgy képes megcsinálni mint a drága szerkesztő-programok... Én is várom a leckéket. Mert tanulni mindig jó és biztos vagyok fogok újat tanulni. Köszi Ányi!

Betty írta...

Nekem fenn van a gépen és szoktam is próbálgatni, de jobban megy a Photoshop kezelése. Figyelemmel fogom kísérni a tanfolyamodat, hogy a Gimp-et is jobban tudjam használni! Köszi a lehetőséget!

Margó írta...

Most majd megint kiderül számomra, hogy miért is nem akarom a PS-t:-)))
Ismétlés a tudás anyja!!! Köszi, Ányi

töpszlívi írta...

Nekem régóta megvan a Gimp. Mikor telepítve lett, azt sem tudtam merre hány méter, csak "vergődtem" vele. Aztán szép lassan jöttem rá a dolgokra, hogy lehet szöveget írni a képbe, meg kicsinyíteni, a vágással meggyűlt a bajom, de már az is megyeget. :)))))
Persze ez mellett van egy csomó dolog, amiket azt sem tudom mire valók. :((( De, majd most jól "megvilágosodom". :))))))))))

Henriett írta...

Én már egy jó ideje használom, és nagyon szeretem a GIMP-et, persze először küzdöttünk egymással, de biztos így lett volna bármely más programmal is, de megtaláltam a Gimpraffét, és Téged, Ányi... Ezúton köszönöm a rengeteg segítséget.