2011. augusztus 2., kedd

Fényképből sziluett

KicsiKató kérésére :)

A feladat az, hogy egy fényképen látható alakból készítsünk sziluettet. Előrebocsátom, hogy mivel utálok radírozni meg körvonalakkal pepecselni, ezért csak kb. mutatom meg, hogy én hogyan csinálnám :)
Szóval, adott egy fénykép:
A Rétegek ablakban látható, hogy nem tartalmazza az átlátszóságot, mert a réteg neve vastaggal van írva. Katt a rétegen jobb egér gombbal

majd az Átlátszóság hozzáadása lehetőséget pipáljuk ki.
Én a biztonság kedvéért mindig csinálok egy másolatot az eredeti réteggel, hogy ha nagyon elszúrom, ne kelljen megint megnyitni :)
Az alsó réteget kikapcsolom, hogy ne zavarjon - katt az előtte levő kis szemre.
Most jön az (egyik) pepecselés, ezt sajna nem lehet megúszni. Válasszuk ki a Színpipettát és állítsuk Összeadás módra. Kattintsunk a képen egy olyan helyre, amit el akarunk távolítani. Közben a Küszöbszintet is változtathatjuk, ha kell.
A kijelölt (eltávolítandó) részeknél hangyák futkoznak :)
Delete gombbal töröljük le ezeket a részeket. Látszik, hogy még maradtak nemkívánatos részek. Ezeket pl. Téglalap-kijelöléssel kijelöljük és töröljük.
De még így is maradt egy csomó felesleges rész:
Jöhet a radír!
VAGY:
Válasszuk a Képablakban a Színek / Poszter lehetőséget és állítsuk be a szintet a lehető legkevesebb 2-re. A kiválasztott alakból 2-3 színű kép lett - ezen már könnyebb kijelölni és radírozni.
VAGY:
Válasszuk a KÉpablakban a Színek / Küszöbszint menüpontot és a megjelenő új ablakban a grafikon alatti csúszkát addig mozgassuk, míg a képen az alakzatunk egyszínű nem lesz.
És jöhet a radír (ezt sajna nem lehet kikerülni).
Jó bíbelődést, sok sikert! :)

5 megjegyzés:

Krisz írta...

Szupi leírás. köszi! Ezen már én is gondolkodtam, de a kísérletezésig még nem jutottam el! :)

KicsiKató írta...

Ááááááá, új szinonimát építettem be a szókincsembe: tündér = Ányi :))))

Köszönöm!:)))

KicsiKató írta...

Basszus, én már ott az átlátszóságnál elakadtam az elején, sehol se találom a lehetőségek között, az vajon nagyon fontos lépés, ha kimarad???

KicsiKató írta...

Aha, gondolom, kell, mert így nem működik az a rákattintok és futkosnak a hangyák se... Amikor a képet megnyitom, akkor kijön egy olyan felirat, hogy "tartalmaz beágyazott színprofilt"... vajon ez lehet az oka vagy szimplán gimp-béna vagyok?:)))

(És bocs, hogy itt elcsevegek magammal:)

Ami írta...

Ez ugyan nem ide tartozik, de hogy tetted a kiindulási képet és a sziluettet egy képre?