2010. március 25., csütörtök

Dokkolás megint

Már egyszer írtam erről a témáról, de most muszáj volt magam miatt megint előkotorni valahonnan a mélyről ezt az ismeretet. Elvesztettem az Eszközök ablakomból az egyes eszközökhöz tartozó beállítási lehetőségeket! Szóval, ilyen volt ez az ablakom:
És tök jó, hogy kiírja segítségként, hogy az alsó szürke részre ejtem oda a párbeszédablakokat, no de próbálkozhat az ember lánya, nem is keveset, ha nem tudja, hogy az ide az a hova is :-)
Szóval, először is meg kell keresni az eszközbeállításokat:
Képablak / Ablakok / Dokkolható párbeszédablakok / Eszközbeállítások:
És akkor lesz egy ilyenünk:
Nos, ezt az ablakot kell nagyon ügyesen megfognunk az ablak kék címe alatti vékonyka szürke részen, az egérgombot lenyomva, mígnem a cím 'el nem akar válni' az ablaktól:
És ha ezt így sikerült, akkor már tényleg könnyen bele lehet ejteni az ablakot a fent mutatott Eszköztár alsó nagy szürke üres részére:
És akkor már lehet is tovább dolgozni :-)
Sok sikert! :-)

Megjegyzés:
Ugyanez természetesen 'visszafelé' is működik, vagyis ki lehet szedni külön ablakba az eszközbeállításokat (házi feladat: tessék kipróbálni, mert idegesítő, ha akkor nem sikerül, amikor kellene - jobb elémenni a dolgoknak!)

4 megjegyzés:

Margó írta...

Köszönöm, ez nekem nagyon jól jött, csak éppen én a "réteg, csatorna.." részt veszítettem el.
Van azonban egy másik problémám is, Anita,kérlek, ha van időd és türelmed, segíts nekem.
"A kör alakú kivágás - kicsit nagyobb méretben" leírást követem.Minden rendben is van az 5. lépésig. "A háttérnek szánt papír rétegén törlés." Én "Delete"-vel törlök a kép körvonalának rétegén, de az egész réteg a képen és annak keretén kívül fehér marad. Mit nem csinálhatok jól, mit nem állítok be, veszek észre?!
Nem tudom, hogy itt kell-e kérdeznem, de hiába töltök vele sok időt, nem tudom elővarázsolni, amit kell:-(
Tudom ez már régi téma, de én csak most kezdem:-)
Eddig is minden útmutatásod köszönöm!!!

Unknown írta...

Bakker, erre rá nem jöttem volna. Hozogattam én mint sajtot a reszelőn, de nem akart ez szót fogadni enkem, hiába ígértem fűt-fát neki :)
Nagyon köszönöm!
...egy kezdő Gimp-es ;)

Névtelen írta...

Ha már minden lehetőséget kipróbáltál, olvasd el a használati utasítást! Öt gépen használom a GIMP-et különböző oprendszereken, soha nem sikerült dokkolnom, viszont végleg eltüntetésben nagy vagyok. Éppen most csesztem el az utolsó normális beállításomat, úgyhogy köszönöm!

Sipullus

trainonwater írta...

Annyira köszönöm! Hálám üldözni fog!