2009. április 5., vasárnap

Felhő és még két meglepi

Miből is esne az eső, ha nem felhőből?
Valami ilyesmiből:
1. lépés: új kép
Fehér háttérrel, hogy jobban lássuk, mit csinálunk.

2. lépés: a felhő megrajzolása
Könnyebb, mint gondolnánk!
Dolgozzunk új, átlátszó rétegre. Válasszuk az Ellipszis-kijelölési eszközt és rajzoljunk egy kört. Ezután állítsuk a Mód-ot Hozzáadás a jelenlegi kijelöléshez-re, majd rajzoljunk további köröket, míg a kívánt formát nem kapjuk.

3. lépés: színezés
A kijelölést ne szüntessük meg (látjuk, hogyan menetelnek a hangyák) és töltsük ki a felhőt színnel (nálam: a8cbf6), majd adjunk hozzá sugaras színátmenetet, mint ahogy tettük az esőcseppnél is. Az alábbi képen az látható, hogy én mettől meddig húztam be a színátmenetet.
4. lépés: mentés
Kapcsoljuk ki a fehér háttér láthatóságát és mentés png formátumban.
Készen is vagyunk :-)

És a meglepik:
1. meglepi - cseresznyefa

A felhőből indulunk ki, csak nem kékre, hanem zöldre (nálam: 9fc945) színezzük.
Ezután GFig-gel megrajzoljuk a törzset:
- a Szűrők / Megjelenítés / GFig... menüpontot választjuk és a megnyíló ablakban pedig az első ikont
- beállítjuk a törzs színét (nálam: b38a21) és megpróbálunk valami törzs-szerűséget rajzolni. Arra figyeljünk, hogy "lógjon túl", bele a lombba is, hogy össze tudjuk kötni egy zárt alakzattá úgy, hogy ez ne legyen zavaró. Így ugyanis majd könnyen tudjuk kitölteni színnel.
- GFig ablak bezárása és a képünkön máris ott van külön rétegen a törzs. Jelöljük ki a közepét a Varázspálcával és a kijelölést töltsük ki színnel
- rajzuljuk egy-két szem cseresznyét is a fára (külön rétegre kör, amit kitöltünk pirossal, kis sugaras színátmenetet adunk hozzá, majd annyiszor duplázzuk meg, ahogy szem cseresznye lesz és szépen elrendezgetjük őket a fán)

2. meglepi - cukros muffin

A hab és a cukorkadíszítés nem szorul magyarázatra ;-)
A hab világosbarna (nálam: ead08a), a cukorkák pedig mint az esőcsepp, a cseresznye és a lomb színei.
A tészta pedig így készül:
- Téglalap-kijelölési eszközzel rajzoljunk egy téglalapot, majd ezt a Perspektíva-eszközzel kicsit torzítuk el, hogy trapéz alakja legyen. Ezt az eszközt is ismerjük már.
- a csíkokat megintcsak a GFig-gel rajzoljuk meg, sötétbarnával (nálam: 705307). Az ablak bezárása után ha szükséges, méretezzünk át, radírozzunk le, forgassunk el, amit kell.

Készen is vagyunk :-)
Jó rajzolgatást!

Nincsenek megjegyzések: