2009. április 22., szerda

Mappa előképe


Régebben gyakran jártam úgy, hogy ha kerestem egy képet, de nem tudtam, pontosan melyik mappába is tettem bele és ráadásul a mappa nevéről sem ugrott be, hol keressem, akkor jópár mappát meg kellett nyitogatni, hogy előkerüljön a keresett kép.

Egy kis tipp (nem Gimp, de hasznos):
A mappáink átnézése közben jó lenne, ha a Nézetet "miniatűrök"-re állítva mappában levő "legfontosabb" képet látnánk, amiről egyből eszünkbe jut, hogy mi is van benne. Készítünk erről aképről egy másolatot, kicsinyítsük le mondjuk 500x500 px-re és adjuk neki a folder nevet. Így a mappa miniatűr képe automatikusan ez a folder nevű kép lesz, s máris megoldódott a problémánk.
:-)

3 megjegyzés:

Abile írta...

Dejó ez a riszáló katica! :o)

Rucola Designs írta...

Ányi, átállítottam magamnál előreugró ablakra, próbálkozz!:) Ez a mappás dolog tök jó, már én is csináltam (igaz én a meglévő képekből választottam egyett mappaborítónak). Valamiért azonban időnként elszáll, nem értem az okát.

Unknown írta...

Sajnos Windows Vistában ez nem néz ki olyan jól, mivel megváltoztatták a mappa előnézetét. Ott Egy nyitott mappából lógnak ki a képek, nem látni, csak egy részüket. Legfeljebb azt választhatom ki, hogy egy bizonyos kép lógjon ki, vagy alapértelmezés szerint kettő, amit a gép választ. De azért tök jó ötlet. Még jó, hogy csak a laptopon van Vista, az asztalin pedig Xp.