2009. április 21., kedd

Képek összemosása

Mindig örülök neki, ha kérdeztek, igyekszem válaszolni, ha tudok. Ez a mostani kis lecke is egy ilyen kérésnek tesz eleget :-)
Egymásba olvadó fotók, összemosás, lágy szél... Ez utóbbiról már volt szó, de nézzük, milyen lehetőségeink vannak még, ha egy képen belül több képet szeretnénk összedolgozni.

Készíthetünk montázst is, több képből:


És használhatunk rétegmaszkot is:
(elnézést, ennél a képnél még nem figyeltem a helyes méretezésre, ezért lett az alsó kép kisebb - de ezt már önállóan is meg tudjátok oldani :-)


A lecke letölthető innen :-)

8 megjegyzés:

Nina írta...

köszikösziköszi!!!

Ányi írta...

:-)

Unknown írta...

Ja, még azt szeretném megkérdezni, hogy ha elmentem xcf-ben akkor azt mivel tudom megnézni( a Gimp-en kívül) és feltenni ide vagy máshova?

Edelweiss írta...

Köszi!!!! Olvasgatom ám szorgalmasan ezután a blogodat. Nagyon klassz és hasznos (nekem különösen). :)

Ányi írta...

.xcf-ben elmentve csak Gimppel tudod megnyitni, de el tudod menteni .jpg-ben, ekkor "sima" kép lesz, amit bármilyen képnézegetővel meg tudsz nyitni, vagy .psd-ben, akkor Photoshoppal is meg lehet nyitni :-)

Unknown írta...

De ha xcf-ben mentem akkor is látszanak a maszkok, meg a többi szerkesztés? És hogy tehetném fel ide az xcf-et?

Ányi írta...

Ha .xcf-ben mented el, akkor minden megmarad (rétegek, maszkok, nem látható rétegek, minden)és utána tudsz még vele dolgozni.
Ha fel akarod tenni valahová, akkor mentsd el .jpg-ben IS és a .jpg-képet tudod feltenni.

Névtelen írta...

Thank you! Your blog post will be advertised on the DigiFree Digital Scrapbooking Freebie search engine today (look for timestamp: 09 May [LA 07:00pm, NY 09:00pm] - 10 May [UK 02:00am, OZ 12:00pm] ).