2009. május 13., szerda

Fotómaszk

Ahogy észrevettem, a scrapbbok-os világban mostanában nagy "divat" a fotómaszk. Rendkívül látványos hatást lehet vele elérni. Sokan készítenek ilyent freebie-ként - csak külön maszkot vagy egy készlet elemeként.
A maszkot fotón alkalmazva, a fotónak különleges keretet, szélt tuduk adni, anélkül, hogy radírozgatnunk kellene.

Készítsünk mi is magunknak fotómaszkot!

1. lépés: a fő forma
Döntsük el, hogy milyen alakú maszkot szeretnénk - négyzet, téglalap, kör, ovális...
Nyissunk egy új képet - ennek legyen a mérete nagyobb, mint egyszokásos fénykép (ami 2048x1536 px vagy 2560x1920 px). Legyen a mérete mondjuk 2550x1800 px, ez biztosan elegendő lesz. :-) Az új kép háttere legyen átlátszó és hogy biztosabban tudjunk dolgozni, hozzunk létre egy új, fehér réteget ez alá.
Az átlátszó rétegen a megfelelő kijelölési eszközzel jelöljük ki a kívánt alakzatot és töltsük ki fekete színnel.


2. lépés: ecsetválasztás és radírozgatás
Válasszunk egy nekünk tetsző ecsetet (méret és forma) és az előbb elkészített fekete alakzat körül rajzolgassunk vele. Ha jónak látjuk, radírral töröljünk ki a maszkból.


3. lépés: mentés
Szüntessük meg a fehér réteg láthatóságát (katt az előtte levő szem alakú ikonra), mentsük el a képünket .png formátumban.

Készen is vagyunk :-)

Ha tetszik ez a maszk és majd ki szeretnéd próbálni, letöltheted innen :-)
DOWNLOAD HERE

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Thank you! Your blog post will be advertised on the DigiFree Digital Scrapbooking Freebie search engine today (look for timestamp: 13 May [LA 07:00pm, NY 09:00pm] - 14 May [UK 02:00am, OZ 12:00pm] ).