2009. január 22., csütörtök

Kép megnyitása

Így érhető el ez a funkció:
- a Főablakban a Fájl / Megnyitás… útvonalon
- a Ctrl + O billentyűkombinációval
- a Képablakban a Fájl / Megnyitás rétegekként menüpontot választva
- a Crtl + Alt + O billentyűkombinációval
- a Fájl / Legutóbbi megnyitása útvonalon
- a Fájl / Hely megnyitása menüponttal
- a Fájl / Külső forrás menüponttal.

A Főablakban a Fájl / Megnyitás… útvonalat választva egy új ablak nyílik fel, melynek a fejléce alatt található gomb segítségével közvetlenül beírhatjuk a keresett kép nevét. Ez mellett láthatjuk az aktuális elérési útvonalat. Az ablak közepe három részre osztott. A bal oldalán a képek elérési helyét határozhatjuk meg, a középső részben az adott hely tartalmát láthatjuk. Itt a Név és a Módosítva címkék mellett két kis fekete háromszöget látunk. Ha a háromszögre kattintunk, akkor név illetve dátum szerint rendezve jelennek meg a képek. A jobboldali részen a kép előnézeti képét láthatjuk.
Az ablak alsó részén egy legördülő menüből kiválaszthatjuk, hogy az aktuális mappa mely formátumú képeit lássuk.

Ha a Fájl / Legutóbbi megnyitása menüponttal nem létező fájl akarunk megnyitni, vagy olyant, amit átneveztünk vagy áthelyeztünk, akkor egy hibaüzenet jelenik meg egy új ablakban. Ebben az esetben a Fájl / Megnyitás... menüvel tudjuk megkeresni a képet a felnyíló Kép megnyitása ablakban.

Képet megnyithatunk rétegként is. Ekkor a Képablak Fájl / Megnyitás rétegekként menüpontját kell választanunk. A megnyitott kép új rétegként kerül be a már megnyitott kép rétege(i) közé, így nem kell a kép másolásával bajlódnunk. Megnyithatunk képet közvetlenül az internetről is, ebben az esetben egy felnyíló ablakban kell megadni a kép pontos elérési útvonalát. Közvetlenül fényképezőgépről vagy kameráról is megnyithatunk képet a megfelelő menüpont választásával.

1 megjegyzés:

Adrienn írta...

Eddig ment, csak mindig kérdezi, hogy mentse-e? Mentse?:))