2009. január 24., szombat

Varrjunk, férceljünk!


1. lépés: megnyitás

2. lépés: kijelölés
Jelöljük ki a képen az alakzatot, amit körbe fogunk varrni vagy férceli. Célszerű olyan képet választani, amit könnyű kijelölni. Ha a háttere egyszínű, akkor először azt jelöljük ki a Színpipetta eszközzel és utána fordítsuk meg a kijelölést: Kijelölés / Invertálás.

3. lépés: kijelölés szűkítése
Hogy egy kicsivel beljebb legyen a varrásunk a kijelöléstől, ezért a kijelölésünket csökkentjük.
Kijelölés / Szűkítés…

4. lépés: varrás
Most következik a fő lépés. Először beállítjuk a Képablakban az előtérszínt olyanra, amivel varrni szeretnénk (ez most nálam piros: f40000), majd a kijelölésünket körberajzoljuk: Kijelölés / Kijelölés körberajzolása
Különböző lehetőségeink vannak, én most egyenletes, 3 pixel széles, szaggatott vonalas színkitöltést választottam.

Variációk:
1. A kijelölésünket tetszés szerint tovább növelhetjük vagy szűkíthetjük. Az előtér színének megváltoztatásával különböző színű szegélyeket hozhatunk létre. A kijelölést körberajzolhatjuk mintázattal, ecsettel vagy radírral is.


2. Feliratot is körberajzolhatunk.
Az alábbi pólóhoz készítettem egy piros feliratot, majd ezt a szöveget kontúroztam körbe fehérrel. A végén a szöveg rétegét kicsit elforgattam.


3. Képet úgy is körbevarrhatunk, hogy a végeredményen csak a varrás látszik, maga a kép nem.
A képet megnyitjuk, kijelöljük a körbevarrandó részt (ha egyszerűbb, akkor a Kijelölés / Inverálás-t használva). Új réteget hozunk létre, az eredeti képet láthatatlanná tesszük, és az új rétegre állva rajzoljuk körbe a kijelölést.
Ha kell, radírozhatunk is a végén.


4. Feliratot is körberajzolhatunk, különböző ecsetformákat, festőszíneket, háttérszíneket, színátmeneteket használva.

Nincsenek megjegyzések: