2009. március 25., szerda

Díszes gémkapcsok

Készítsünk sok-sok díszes gémkapcsot, ilyeneket ni:


Egy kis csalás lesz a dologban, mert a gémkapcsot úgy szkenneltem be.

Előkészületek:
Mielőtt nekiállnánk bűvészkedni a gémkapoccsal, készítsünk egy másolatot az eredeti képről, hogy ha elrontjuk, akkor se legyen baj. Az egyik réteget tegyük láthatatlanná. A képhez adjuk hozzá az alfa-csatornát. Végül hozzunk létre egy új, fehér réteget és tegyük legalulra (ez ahhoz kell, hogy jobban lássuk, mit csinálunk, más szerepe nem lesz).


1. lépés: törlés
A Szín szerinti kijelölési eszközzel jelöljük ki a felesleges részt (ami a szkennelésnek köszönhetően egyszínű, fehér). A Küszöbszint beállításával egy kicsit kísérletezni kell valószínűleg. Ha a kapcson kívüli területeket sikerül kijelölni, akkor törlés (Delete).

2. lépés: radírozás
Ha esetleg maradtak vissza szürke részek, azokat radírozzuk ki. A pontosabb munkához nagyítsuk ki a Képablakot (alul van erre egy kis lenyíló menü).


3. lépés: mentés
Tegyük láthatatlanná az alsó fehér réteget és mentsük el a képet .png formátumban.


---
Új képen dolgozunk tovább (Fájl / Új...)
4. lépés: új kép
Ctrl+C a gémkapocs rétegén, majd Ctrl+V az új képen és a Rétegek ablakban megjelenő lebegő réteget rögzítjük (Beillesztett réteg lesz a neve).

5. lépés: a kapocs feldíszítése
Rétegeként megnyitjuk a már elkészített vagy régebben összegyűjtött .png kiterjesztésű képeinket, majd ezeket a gémkapocsra illesztjük, mintha rá lenne ragasztva. Némi átméretezés és forgatás segítségével könnyen meg is leszünk.


Készen is vagyunk :-)
Ha kedvet kaptunk, a gémkapocs után játsszunk egy kicsit a ruhacsipesszel is.

Nincsenek megjegyzések: